1. Bölüm: Reklam kodunuzu uygulama
Bugün, reklamlarınız, arama kutuları ve hesap işlevleriyle ilgili yaygın sorunları teşhis edip çözmenize yardımcı olacak bir sorun giderme dizisine başlıyoruz. İlk olarak, reklam kodunuzu doğru uygulamak için neler yapmanız gerektiğine değineceğiz ve sayfalarınızda bazen reklam gösterilmemesinin nedenlerini açıklayacağız.
Öncelikle, reklamların doğru yayınlanmasını sağlamak için en iyi yol, kodu tam olarak hesabınızda verildiği şekliyle kopyalamak ve yapıştırmaktır. Program politikalarımız, kodun değiştirilmesine ve reklam davranışında oynama yapılmasına izin vermez ve çoğu durumda reklamınızın gösterilmesini tamamen engeller.
Reklam birimlerinizin reklam göstermediğini fark ettiyseniz, işte size kontrol etmeniz gereken birkaç şey:
* Kodu tam olarak o sayfaya mı eklediniz? Kodu ekledikten kısa süre sonra sayfalarınızda alakalı reklamların gösterilmesi gerekir, ancak reklamların gösterilmesi bazen 48 saati bulabilir. Bunun nedeni, hedeflenen reklamları yayınlayabilmemiz için tarayıcımızın sayfanızı ziyaret edip içeriğini belirlemek zorunda olmasıdır.
* Sayfanızdaki kod hesabınızdaki kodla eşleşiyor mu? Kodu tam olarak hesabınızda göründüğü şekliyle kopyaladığınızdan emin olun ve HTML kodunuzun gövde etiketlerinin arasına yapıştırın. Kodda bölünmeye yol açacağı ve reklamların gösterilmesini tamamen engelleyeceği için, kodun satır aralıklarında herhangi bir değişiklik yapmamaya (bütün kodu tek satıra yapıştırmak gibi) dikkat edin.
* HTML düzenleyici kullanıyor musunuz? Yayıncılar sıklıkla Macromedia Dreamweaver veya Microsoft FrontPage gibi gelişmiş tasarıma sahip bir HTML düzenleyici (WYSIWYG veya "ne görürsen onu alırsın" yazılımı olarak da adlandırılır) kullanırlar. Bu tür bir düzenleyici kullanıyorsanız, reklam kodunuzu "Tasarım" veya "Düzen" görünümü gibi bir WYSIWYG görünümüne yapıştırmanız halinde hatalarla karşılaşabilirsiniz. Reklamların doğru şekilde işlev görmesi için, reklam kodunu kopyalayıp web sayfanızın HTML kaynak koduna, düzenleyicinin HTML görünümünü veya HTML araya ekleme işlevini kullanarak yapıştırmanız şarttır. Sistem tarafından araya eklenmiş fazladan etiket veya satır aralıklarında değişiklik olup olmadığına da bakmanız gerekir.
* İçerik yönetim sistemi (İYS) kullanıyor musunuz? AdSense'i belirli bir içerik yönetim sistemiyle uygularken sıkıntı yaşıyorsanız, İYS'nin adını (ör. Drupal, WordPress) ve "AdSense uygulamasını" aratmanızı öneriyoruz. Ayrıca, benzer sorunlar konusunda ustalaşmış başka yayıncılar varsa forumda soru sorabilir veya doğrudan program sağlayıcınızla iletişim kurabilirsiniz.
* Reklamlar iç içe yerleştirilmiş çerçevelerin içerisinde mi? Reklamlarınızın sayfalarınızın neresinde konumlandırılacağına kendiniz karar verebilirsiniz, ancak reklam kodunu fazla sayıda div etiketinin arasına veya iç içe yerleştirilmiş çerçevelerin içerisine eklemekten kaçının. Tarayıcı ayarlarınıza bağlı olarak, reklam kodunuzu bu şekilde uygulamak reklamların doğru gösterilmesini engelleyebilir.
* Tarayıcınızda JavaScript etkin mi? Reklamlarınızın görüntülenmesi için gerekli olduğundan, tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirmeyi unutmayın! Reklamlarınızı görmek konusunda sıkıntı yaşıyorsanız, sitenizde, reklamların gösterilmesini engelleyebilecek çakışan bir JavaScript olup olmadığını da kontrol edin.
* Sayfanız dinamik olarak mı oluşturuldu? AdSense reklamlarını, dinamik olarak oluşturulmuş, örneğin oturum kimlikleri kullanılan veya sayfalara ulaşmak için giriş yapılması gereken bir sitede uygulamak istiyorsanız, ilgili Yardım Merkezi girişini okuyarak hedeflenen reklamları nasıl alabileceğinizle ilgili daha fazla bilgi edinmeniz gerekir.
Gönderen: Ulrike Jung - Inside AdSense Ekibi
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder